Rederij Lee, uw partner op het water voor een geslaagd evenement.

Welkom aan boord van onze schepen

Verhuur schepen

Rederij Lee: Zaanferry 1
Zaanferry 1; Elektrisch aangedreven, fluisterstille rondvaartboot. Voor elke gelegenheid heeft de rederij het juiste schip. Wij kunnen u vervoeren van A naar B of een tocht maken over de Zaan, het IJ, de Amstel of de Vecht. Klik hier voor een overzicht van onze schepen.

Catering aan boord

paas buffet
In overleg met onze Chef-kok zijn er vele catering mogelijkheden. De rederij heeft een eigen catering keuken waar vanuit we vele mogelijkheden kunnen bieden. Onze Chefkok bereidt alles vers voor u. Klik hier voor een overzicht van een aantal mogelijkheden. Eigen catering is ook mogelijk.

Download de gratis izi.TRAVEL app

Rederij Lee; izi.travel audio tour app
Ontdek wat de Zaanstreek bijzonder maakt: authentiek programma gericht op het ervaren en beleven van de Zaanse industriecultuur met de izi.TRAVEL app. Zelfs in de offline modus worden de verhalen op de boot van rederij Lee via GPS geactiveerd.  Onze interactieve audiogidsen bieden je een geweldige multimedia ervaring, verrijkt met foto's, video's en quizzes in de taal van je keuze. Selecteer in de app zaanspotter om de verhalen te beluisteren terwijl je rond vaart. Zo simpel is het!

Wilhelminasluis Zaandam; oponthoud in 2019

Redeij Lee maakt gebruik van de sluis in zaandam
De Wilhelminasluis (1903) in de binnenstad van Zaandam wordt samen met de naastgelegen Beatrixbrug en Wilhelminabrug vernieuwd. De huidige Wilhelminasluis is verouderd qua afmetingen en in een slechte bouwkundige- en technische staat. Het genoemde oponthoud voor de rederij is een contractuele verplichting van de bouwer om max. 3 x 1 uur/dag de scheepvaart te mogen hinderen voor werkzaamheden. Dit zal soms kortstondig zijn of iets langer afhankelijk van de werkzaamheden.

NIEUW; de Zaanferry VIP cadeau card

Nieuws van onze partners

Citytour Zaanstreek

Citytour touringcar
Citytour Zaanstreek is een nieuwe vervoerder in de Zaanstreek. Elke 30 minuten vertrekt er een bus die u in 60 minuten alle hoogtepunten van de Zaanstreek zal laten zien. Samen met rederij Lee / de Zaanferry wordt er gewerkt aan een combinatie ticket. Klik hier voor de website van Citytour Zaanstreek.

Nieuwe directeur Artzaanstad

Marc Aijtink start per 1 november 2018 als nieuwe directeur van ArtZaanstad, voormalig kunstcentrum Zaanstad, als opvolger van de in maart jl. vertrokken oud-directeur Isabella de Jong. “Nog niet genoeg mensen in Zaanstad weten dat wij in dit fantastische industriële gebouw op het historische Hembrugterrein gevestigd zijn. Inspirerender kan een werkomgeving nauwelijks zijn! Samen met rederij Lee / de Zaanferry bekijken we hoe we meer kunstliefhebbers naar Hembrug kunnen krijgen.

Tate Modern aan het Noordzeekanaal

Rederij Lee; Tate modern aan het Noordzee kanaal
Onconventioneel. Zo laat zich de werkwijze typeren van Alex Mulder, een ondernemer met diepe zakken. In 2018 kocht Mulder de voormalige munitiefabriek op het Hembrugterrein (42,5 hectare) bij Zaanstad. Hoewel aan de programmering nog volop wordt gesleuteld (er wordt straks gewerkt met gastcuratoren) en er nog gesprekken gaande zijn over de bouw van het hotel en een uitbreiding van de bootverbinding met Amsterdam (rederij Lee / de Zaanferry), kan dit megaplan uitgroeien tot hét cultuurproject van 2019. ( Volkskrant 3-1-2019 )

De Koffiezaak

Team meeting met de medewerkers van De Koffiezaak aan boord van Ms Elly Glasius. De Koffiezaak heeft een vijftal moderne espressobars/koffie/theewinkels met uitsluitend duurzaam geproduceerde biologische espressobonen. 100% biologisch gecertificeerd of via exclusieve Direct Trade. Topkwaliteit espressobonen van kleinere koffieroasters voor koffie met geweldige smaaknuances voor thuisgebruik en horeca. U vindt De Koffiezaak o.a. bij de halte Verskade en de halte Wormerveer.

Zaanferry halte nieuws